Zijn Biografie, Preken en Bijbels Dagboek

12 Augustus – Genees Mij

Genees mij, Heere! zo zal ik genezen worden; behoud mij, zo zal ik behouden worden, want Gij zijt mijn lof. Jeremia 17:14

Kunnen we enige hoop koesteren dat God bezig is het genadewerk in onze ziel te verrichten? Hebben we iets dat God voor ons heeft gedaan, of bezig is te doen? Laten we het beschouwen en vergelijken met dit gedeelte uit Gods Woord. Kunnen we in ons hart dit gebed vinden: ‘Genees mij, Heere! zo zal ik genezen worden; behoud mij, zo zal ik behouden worden’? Heeft de Heere ons iets laten zien of beseffen van die verontrustende kwaal die de zonde is? Hebben we opgemerkt welke ellende we over onszelf hebben afgeroepen? Hebben we ook de verlossing gezien die in de Heere Jezus Christus is? En hoe geschikt deze is voor de toestand van onze ziel? En smeken we Hem: ‘ Genees mij, Heere ! zo zal ik genezen worden’ ? Gij hoeft slechts het woord te spreken; ik kan er erg slecht aan toe zijn; mijn kwalen erg verontrustend; het kwaad in mijn hart zeer sterk; mijn terugvallen talloos; mijn ziel erg ver van U. Maar, Heere, Gij bezit alle macht; Gij hoeft slechts het woord te spreken! ‘Genees mij, Heere! zo zal ik genezen worden.’ Niets anders ontbreekt, ik kan de Moorman niet wit wassen; ik kan de vos zijn streken niet doen verliezen; maar Gij kunt dit alles wel. Genees mij dan, met Uw kostbare waarheid en genade, en laat iets van Uw vergevende liefde en barmhartigheid tot mij komen. ‘Genees mij, Heere! zo zal ik genezen worden; behoud mij, zo zal ik behouden worden.’ Ik wil geen ander geneesmiddel dan Uw kostbare bloed dat aan mijn geweten wordt toegepast; geen andere liefde dan Uw gezegende liefde uitgestort krijgen in mijn hart. Als dit de oefeningen, verlangens en gevoelens van onze ziel zijn, brengen ze ons tot de genadetroon, scheiden ze ons af van de wereld, oefenen ze onze geest tot godvruchtigheid, halen ze schijnheiligheid, bedrog, leugens en valsheid weg en maken ze ons hart ernstig en oprecht tegenover de God van alle waarheid.

Lezen: Lukas 7:1-10

Zijn Biografie, Preken en Bijbels Dagboek

Welkom op deze website. Hier vindt u de Bijbelse dagboeken "Korenaren uit de volle oogst" "Door Baca's Vallei" en "365 Dagen Met Philpot" van J.C. Philpot.

Translate

J.C. Philpot

Philpot werd geboren in Ripple in het Engelse graafschap Kent, iets ten noorden van Dover. Hij studeerde in Londen en in Oxford en werd op 26-jarige leeftijd in Stadhampton bevestigd tot predikant van de Kerk van Engeland.

Na een lange 'worsteling' onttrok Philpot zich in 1835 aan de staatskerk. Hij schrijft daarover in één van zijn preken: Ik verlaat de Kerk van Engeland omdat ik in haar nauwelijks een merkteken van de ware kerk bespeuren kan. Hij sloot zich aan de baptistengemeenten, die later de Gospel Standard Strict Baptists zouden worden genoemd. Philpot was een van de eerste redacteuren van het kerkblad The Gospel Standard.

In 1838 werd Philpot predikant van de Strict Baptist-gemeenten Stamford en Oakham. Zijn laatste levensjaren bracht hij door in de Londense buitenwijk Croydon. Hij stierf eind 1869. Joseph Charles Philpot ligt begraven op de Algemene Begraafplaats aan de Queens Road in Croydon.

DONEREN