Zijn Biografie, Preken en Bijbels Dagboek

21 April – Vervolgen De Heere Te Kennen

Dan zullen wij kennen, wij zullen vervolgen om de Heere te kennen. Zijn uitgang is bereid als de dageraad; en Hij zal tot ons komen als een regen, als de spade regen, en als de vroege regen des landsHosea 6:3

Wat zullen wij kennen? Wij zullen weten dat de hand van de Heere de Kerk ondersteunt in al haar verzoekingen, dat geen van Satans legermachten ook maar iets tegen haar zal vermogen, dat al haar uitwendige beproevingen haar ten goede hebben meegewerkt, dat God gebruik heeft gemaakt van dingen die tegen haar schenen te zijn, om die het meest tot haar voordeel te laten uitlopen en dat alles wat haar overkwam, zo plaatsvond, dat het een gebeurtenis van genade voor haar werd. Zij zal weten dat haar eerste overtuigingen van God kwamen, dat het eerste ochtendgloren van licht en leven aan haar ziel van Hem kwam, dat Hij haar ondersteunde, terwijl ze anders geheel en al zou vallen, en dat, toen de Satan aankwam als een rivier, de Geest des Heeren de Banier tegen hem oprichtte. Ook zullen zij weten, dat God de Beginner en Voleindiger van haar geloof is, de bron van haar hoop en de fontein van haar liefde. Zij zal weten dat zij geen té zware beproeving kreeg, geen traan teveel stortte, geen zucht teveel uitgaf, maar dat al deze dingen op een zeer verborgen en onverklaarbare wijze tot haar geestelijk voordeel hebben meegewerkt.

Lezen: Psalm 138
Zijn Biografie, Preken en Bijbels Dagboek

Welkom op deze website. Hier vindt u de Bijbelse dagboeken "Korenaren uit de volle oogst" "Door Baca's Vallei" en "365 Dagen Met Philpot" van J.C. Philpot.

Translate

J.C. Philpot

Philpot werd geboren in Ripple in het Engelse graafschap Kent, iets ten noorden van Dover. Hij studeerde in Londen en in Oxford en werd op 26-jarige leeftijd in Stadhampton bevestigd tot predikant van de Kerk van Engeland.

Na een lange 'worsteling' onttrok Philpot zich in 1835 aan de staatskerk. Hij schrijft daarover in één van zijn preken: Ik verlaat de Kerk van Engeland omdat ik in haar nauwelijks een merkteken van de ware kerk bespeuren kan. Hij sloot zich aan de baptistengemeenten, die later de Gospel Standard Strict Baptists zouden worden genoemd. Philpot was een van de eerste redacteuren van het kerkblad The Gospel Standard.

In 1838 werd Philpot predikant van de Strict Baptist-gemeenten Stamford en Oakham. Zijn laatste levensjaren bracht hij door in de Londense buitenwijk Croydon. Hij stierf eind 1869. Joseph Charles Philpot ligt begraven op de Algemene Begraafplaats aan de Queens Road in Croydon.

DONEREN